Rayone banner

Hva er forskjellen mellom aluminium og stålhjul?

Hjul og felger er laget av flere typer legeringer, eller blandinger av metaller, med forskjellige håndteringsegenskaper, vedlikeholdsbehov og fordeler.Her er en kort guide til de to hovedtypene av bilhjulmaterialer og hvordan de er forskjellige, for de som kjøper ettermarkedshjul.

Aluminiumslegeringsfelger

Aluminiumsfelger (noen ganger kalt lettmetallfelger) er bygget med en blanding av aluminium og nikkel.De fleste hjul i dag er støpt aluminiumslegering, noe som betyr at de er laget ved å helle smeltet aluminium i en form.De er lette, men sterke, tåler varme godt og er generelt mer attraktive enn stålhjul.De kommer i et veldig bredt utvalg av utførelser og størrelser.Aluminiumsfelger er et godt valg for en balanse mellom ytelse, kostnader, estetikk og bensinkjøring.
A050.亚黑 (12)LC1004-1985-2494

Stål hjul

Stålhjul er laget av en legering av jern og karbon.De er tyngre, men de er mer holdbare og kan være lettere å reparere og etterbehandle.På grunn av måten de er laget på - kuttet ut på en presse og sveiset sammen - tilbyr de ikke alle de estetiske eikervalgene til andre hjultyper.

les-schwab-steel-wheels

Selv om deres tyngre vekt kan dempe akselerasjon, smidighet og drivstoffeffektivitet, kan stålhjul tilby mer motstand mot støtsprekker.De kan også være mer motstandsdyktige mot skader fra avisingsmidler, grus og bremsestøv, noe som gjør dem mer populære for vinterkjøring.Stålfelger er generelt rimeligere enn aluminiumsfelger.

Her er en oversikt som sammenligner egenskapene til materialvalgene på to hjul.
les-schwab-steel-vs-aluminum-chart

Hjulmateriale er bare én faktor av mange ved valg av tilpassede hjul og felger. Kontakt oss for mer informasjon, eller send e-post tilinfo@rayonewheel.com

 


Innleggstid: Jul-03-2021